Covoare industriale

Solicita cel mai bun pret pentru pardoseli NOTRAX,  apeland 0744.18.18.18  sau pe mail la adresa: [email protected]

Concept Evolution este importator, distribuitor si montator certificat pentru toate produsele din portofoliu.

Experienta relevanta: lista de referinte si scrisori de recomandare disponibile la cerere.

 

NOTRAX a dezvoltat patru game de covoare industriale, cu caracteristici tehnice si functionale deosebite, destinate zonelor industriale cu solicitari speciale de trafic, confort, siguranta.

  • Covoare industriale ergonomice, anti-oboseala si de protectie electrostatica
  • Covoare modulare pentru industria alimentara
  • Covoare igienice pentru spatii umede – aceste covoare creaza un mediu mai sanatos si mai sigur in spatiile umede precum dusurile, zonele din jurul piscinelor si bazinelor de innot, saunelor s.a., deoarece designul lor unic asigura drenajul, uscarea rapida si rezistenta la alunecare, prevenind in aceeasi masura si dezvoltarea micro-organismelor care pot cauza boli de piele. Produsele sunt disponibile in rola sau in format modular, fiind usor de instalat si mutat.
  • Runnerele – sunt covoare cu o rezistenta excelenta la trafic si alunecare, fiind folosite pentru zonele de circulatie din atelierele de lucru, langa utilaje sau in orice loc unde obiectele au tendinta de a aluneca. Sunt disponibile diferite texturi si modele.

 

Covoare impotriva oboselii pentru spatii industriale, covoare speciale antibacteriene si antimicrobiene pentru industria alimentara, covoare antistatice pentru spatii cu cerinte speciale privind incarcarea electrostatica.

NOTRAX produce covoare industriale pentru toate tipurile de zone ce pot exista in spatiile industrial sau alimentare, fie ca vorbim de zone uscate, umede (sunt prevazute cu gauri de drenaj si zone de aerisire-uscare, pentru a se pastra o zona de lucru curata) sau predispuse la patarea cu ulei.

Principalele caracteristici intrunite de aceste covoare industriale sunt urmatoarele:

Imbunatatirea confortului pentru angajatii care lucreaza in picioare, durabilitatea si imbunatatirea sigurantei pentru angajati, micsorand considerabil riscul de accidente de munca cauzate de alunecari sau de natura electrica.

Materiile prime folosite pentru producerea acestor covorase industriale, de ultima generatie si de foarte buna calitate, cresc calitatile tehnice ale produselor si asigura imbunatatirea conditiilor de lucru si scaderea oboselii resimtite de catre angajati. Un mediu de lucru optim inseamna cresterea productivitatii angajatilor si a rezultatelor in munca.

Covoarele industriale au beneficii ergonomice, datorita designului cu bule sau a suportului din spuma si o grosime mai mare.

Cresc rezistenta la alunecare si libertatea de miscare si in acelasi timp, suportul antialunecare prevazut pe spatele covoarelor industriale, asigura stabilitatea acestora pe orice tip de suprafata.

In functie de colectie, produsele pot fi foarte rezistente la aproape toate tipurile de chimicale si temperaturi extreme.

Covoarele industriale sunt disponibile in rola sau in forma modulara, in functie de colectie, usor de instalat si manipulate. Structura modulara permite asezarea in functie de necesitatile spatiului de lucru, mutarea intr-o noua pozitie se poate face cu minim de efort.

Toate produsele sunt testate, prezinta certificate de calitate si conformitate cu normele UE in domeniu si clase de foc, fiind potrivite pentru spatiile industrial si alimentare.

Covoare Notrax anti-derapande

Alunecarile si caderile sunt responsabile pentru 20-30% dintre accidentele la locul de munca. Covoarele Notrax sunt confectionate folosind formule exacte pentru compozitia materialelor si cu designuri care asigura buna aderenta cu solul si evacuarea instanata a fluidelor; ceea ce ofera eficienta si solutii economice si durabile de reducere a riscului alunecarilor si caderilor.

Covoare Notrax anti-oboseala

Statul in picioare pe suprafete tari pentru perioade lungi de timp poate conduce la probleme

variate de sanatate. In primul rand, stand in picioare, muschii se contracta iar acest lucru

reduce presiunea arteriala. Muschii si articulatiile devin dureroase, iar sangele nu mai circula corespunzator. In plus, pot aparea probleme ale picioarelor, care pe termen lung pe langa durere pot provoca afectiuni cronice serioase. Deasemenea durerile de spate sunt frecvente in randul lucratorilor care stau in picioare mai mult de 4 ore/zi. Producatorul Notrax este perceput pe piata mondiala, ca pionier in crearea si producerea de covoare anti-oboseala. Nu este un lucru surprinzator avand in vedere ca societatea a fost infiintata in anul 1948, urmarind realizarea de produse de inalta calitate, optimizand mereu procesul de productie. Intelegand si raspunzand corespunzator la nevoile specifice pietei, Notrax ofera solutia optima pentru toti lucratorii nevoiti prin natura muncii sa stea in picioare. Nici un alt producator de covoare industriale nu intelege la fel de bine ca Notrax diferentele dintre lucratorii din diferite sectoare si varietatea de conditii de locuri de munca existente.

In multe industrii, angajatii sunt nevoiti sa lucreze in timp ce stau in picioare, merg sau cara diverse bunuri. Disconfortul pe care il resimt la nivelul membrelor si spatelui precum si oboseala provocata de statul prelungit in picioare este o problema des identificata.

Utilizarea covoarelor anti-oboseala, ajuta la o postura corecta si la distributia uniforma a greutatii intre piciorul stang si cel drept. Durerea este redusa semnificativ cand se folosesc astfel de covoare. Exista deasemenea motive serioase pentru a crede ca reducerea oboselii reduce totodata riscul accidentelor la locul de munca si creste eficienta muncii in general.

Covoare Notrax cu protectie ESD (Electro Static Discharge )

Sunt gandite sa descarce sarcinile statice pentru a oferi siguranta protectiei la socurile statice, atat pentru muncitori cat si pentru aparate. De asemenea, datorita compozitiei au si propietati excelente anti-oboseala. In numeroase spatii industriale, oamenii reprezinta unul dintre principalii generatori de electricitate statica. Simplul act de a merge prin incaperi si in jurul aparaturii de lucru, sau statul pe anumite tipuri de scaune, pot genera mii de volti asupra corpului uman. Daca aceste aspecte nu sunt controlate cu mare atentie, incarcarea static se poate descarca cu usurinta afectand aparatura pe care angajatii o manipuleaza la bancul de lucru. Aceste covoare Notrax, cu protective ESD sunt special gandite sa absoarba electricitatea static de la muncitori, astfel evitandu-se socurile statice din timpul manipularii echipamentelor tehnice.

In incercarea de a raspunde necesitatilor tuturor tipurilor de spatii, in care este necesara utilizarea unor produse cu protective ESD, Notrax a dezvoltat si o gama de produse si accesorii cu proprietati ESD, care se pot instala pe bancurile de lucru sau mese.

Covoare modulare pentru industria alimentara

Notrax a dezvoltat pentru industria alimentara, cu solicitari speciale de trafic, igiena si confort, o serie de produse cu caracteristici tehnice si functionale deosebite, care ofera confort superior in zone umede sau predispuse la pete de ulei si gasime, sunt testate si certificate pentru a fi utilizate in astfel de zone, avand proprietati anti-microbiene care impiedica aparitie si inmultirea bacteriilor si fungilor, obtinandu-se astfel un mediu de lucru mai sanatos si mai curat.

Covoarele speciale pentru spatiile alimentare sunt fabricate din materiale foarte rezistente la trafic si intretinere, avand un ciclu de viata mai lung, au rezistenta ridicata la uzura si stabilitate, proprietati ergonomice si sunt prevazute cu gauri drenaj si zone de aerisire-uscare, pentru a se pastra o zona de lucru curate. Designul modular permite obtinerea oricarei forme si lungimi, in functie de dimensiunile spatiului unde se instaleaza. Modalitatile de curatare si intretinere sunt usoare si nu implica efort fizic sau economic deosebit.

Din categoria covoarelor pentru spatii alimentare se deosebesc 2 produse:

Covorul pentru spatii alimentare care rezista la temperature foarte joase, de pana la -50 grade Celsius, avand totodata si proprietati anti-microbiene, ergonomice si anti-alunecare. Acest covor este fabricat dintr-un cauciuc dur, care nu poate fi perforat si care are o durata de viata indelungata.

Covorul dezinfectant pentru intrare, acest covor curata si dezinfecteaza incaltamintea, fiind recomandat a se instala la intrarea in zonele de procesare a alimentelor. Miile de “degete” din care este format covorul, ofera o curatare detaliata a incaltamintei si indeparteaza nicroorganismele daunatoare, datorita substantei dezinfectante care se toarna in acel covor. Covorul poate retine pana la 4,5 l de substanta dezinfectanta. Fiind fabricat din cauciuc dur, covorul rezista la majoritatea produselor chimice si dezinfectantilor, precum si la variatii de temperatura.