Tapet baie

Wall&Deco este un producator de tapet baie care imbina cu success aspectul decorativ al tapetului cu cel functional, realizand produse inovative in domeniul acoperirii peretilor din spatiile umede, precum baile, cabinele de dus, salile de fitness, saune, centre spa. Colectiile de tapet decorativ pentru spatii umede, pastreaza designul neconventional, foarte modern si contemporan, prin care s-a facut remarcat Wall&Deco, adaugandu-se proprietati tehnice deosebite, care ii ofera o rezistenta ridicata la umezeala si mucegai, fiind astfel solutia optima pentru amenajarea acestor spatii umede. Wall&Deco, ofera solutii estetice si tehnice deosebite pentru cei care isi doresc sa iasa din conventional, pentru cei care s-au plictisit de clasicele placi de ceramica sau vopseau lavabila, intalnite atat de des in bai.

Colectia de tapet baie pentru spatii umede – OUT SYSTEM WET, pastreaza aceleasi caracteristici unice de design insa prezinta o serie de atribute tehnice precum rezistenta la umiditate, ingalbenire si abraziune, datorita stratului protector aplicat peste tapet.

Practic, pentru tapet baie produs de catre Wall&Deco reprezinta un sistem format din 3 componente:

Component Out System01 – Adeziv special pe baza de apa, pentru spatii cu umiditate ridicata, cu proprietati anti-imbatranire si anti-ingalbenire;

Componenta Out system02 – Tapetul din fibra de sticla de foarte buna calitate, imprimat cu diverse modele cu efect vizual puternic;

Componenta tapet baie Out System03 – Stratul protector din polyuretan bi-component, fara solventi, superlavabil care ii ofera rezistenta tapetului la apa, umiditate, ingalbenire, abraziune, curatarea cu detergenti, precum si un efect semi-lucios, usor de curatat si intretinut in timp. Configuratia speciala a tapetului pentru spatii umede Wall&Deco, din gama Out System Wet, il face potrivit pentru aplicarea pe suprafete din ciment, tencuiala, beton, lemn, plastic, sticla, PVC, placi ceramic.

Colectia de tapet baie Out System Wet reprezinta o alternative valida la amenajarile traditionale, avand caracteristici unice:

  • Tapetul este special creat si gandit de catre specialistii Wall&Deco, pentru a rezista in spatii cu umezeala ridicata, precum baile, centrele wellness&spa, saune s.a.;
  • Are atat caracteristici functionale cat si efecte decorative deosebite, datorita designului indraznet, contemporan;
  • Se poate instala cu usurinta, chiar si pe suprafetele deja existente;

Aplicarea tapetului pentru spatii umede, nu implica decopertarea placilor de ceramica existente, datorita grosimii tapetului de numai 1,2 mm. Astfel se evita inconvenientele redecorarii clasice: murdaria, praful, costuri suplimentare cu repararea peretilor.

Montajul prodselor din gama tapet baie si spatii umede Wall&Deco, implica urmatoarele etape:

  1. Pregatirea suportului pentru montaj ( a peretelui ). Este important sa ne asiguram ca suportul este stabil, curat si uscat. Se indeparteaza praful si orice alta murdarie, folosindu-se o perie, apoi se acopera eventualele crapaturi si imperfectiuni cu materiale adecvate, iar in cazul placilor de ceramica, se chituiesc rosturile, pentru a evita pe cat posibil ca in timp, tapetul sa copieze imbinarile placilor de ceramica sau se placheaza peretii cu gips carton ( recomandarea producatorilor de tapet este montarea peste glet sau gips carton chituit la imbinari; acolo unde acest lucru nu este posibil, chituirea rosturilor este o varianta functionala dar care nu este acoperita de garantia producatorului)
  2. Dupa pregatirea suprafetei suport, urmatorul pas este aplicarea adezivului special, practic prima component a sistemului Out System Wet. Inainte de a se aplica pe perete, adezivul se amesteca pana cand capata o textura moale si uniforma, apoi se intinde pe zona de montaj cu o pensula cu peri mici ( trafalet ), pe suprafete mici, nu mai mari de 5-7mp/etapa.
  3. Lipirea tapetului peste zona unde s-a aplicat adezivul special. In aceasta etapa este foarte important sa se verifice continuitatea modelului.
  4. Ultima etapa de montaj este sic ea care ii ofera caracteristicile tehnice deosebite tapetului pentru bai si spatii umede – stratul protector bi-component. Stratul protector se aplica in 3 straturi. Primele doua straturi se aplica la un interval de 4 ore distant, iar stratul final se aplica dupa 24 ore, de la ultimul strat.

Sistemul propus de Wall&Deco, pentru spatiile umede de interior, reprezinta o alternativa la clasica imbracare a peretilor in ceramica, iar variantele de design sunt infinit mai numeroase si mai spectaculoase.

Daca va doriti sa iesiti din tipare, tapetul special pentru bai si spatii umede Wall&Deco este solutia potrivita de amenajare a peretilor, designul si textura inovativa a produselor conferind expresivitate peretilor.