Tapet textil

Asanderus by Calcutta

Tapetul textil este un element spectaculos de amenajare, care schimba considerabil aspectul vizual al spatiului, ii confera un plus de caracter si creeaza o atmosfera confortabila si placuta. Tapetul textile poate pune in valoare anumite structuri arhitecturale sau piese de mobilier din incapere.

Calcutta este una dintre putinele companii din lume care produc tapet textil de lux. De cand a fost infiintata in anul 1848, Calcutta si-a imbogatit continuu gama de produse, tinand pasul cu progresul economic si comercial din intreaga lume.

Colectiile de tapet textil se disting prin rafinamentul, stilul si eleganta unor produse exclusive, fie ca este vorba de modele clasice sau moderne. Fiecare colectie de tapet este unica prin design si culoare abordand stiluri si tematici diferite, iar gama de culori este foarte variata.

Pentru unele modele sursa de inspiratie este natura: gama de culori pornind de la nuante naturale de pamant (crem, bej, castaniu, maron, aramiu, verde frunza, cachi) la nuante calde solare (galben auriu, portocaliu, caramiziu, rosu), pana la nuante reci de piatra sau metale (gri argintiu, albastru, carbune, negru). Alte modele surprind stilul oriental, minimalist, modern geometric, art nouveau sau stilul flamand clasic.

Gama de tapet textil decorativ textil pune accentul pe calitatile tehnice si de design. Sunt colectii elegante, din materiale nobile si innovative pe o paleta coloristica vasta, special create pentru spatiile in care accentual cade pe detaliile finisajelor.

Tapetul textil Asanderus este obtinut din fibre textile in compozitii diverse, tesute jacquard, uni traditionale sau in relief. Efectele decorative sunt deosebite. Regasim modele pretioase cu insertii de fir metalic: argintiu sau auriu. Textura tapetului este extrem de placuta, creeaza senzatia de caldura si confort.

Designerii Calcutta, aloca mult timp, pasiune si energie in crearea unor colectiile de tapet textil de foarte buna calitate, cu un design rafinat si exclusivist, dezvoltand in permanenta noi colectii in tendinte.

Tehnologia inalta de fabricatie folosita si proprietatile tehnice, permit aplicarea tapetului textil atat in segmentul rezidential cat si comercial (hoteluri, restaurante, cladiri de birouri): este rezistent la actiunea razelor solare, nu propaga focul (ignifug – clasa de foc M1), este stabil dimensional, rezistent la trafic si se intretine usor. Fibrele sunt tratate cu un strat special de protectie Teflon impotriva prafului, petelor sau murdariei.

Produsele se adreseaza atat sectorului comercial (hoteluri, cladiri de birouri, scoli, centre medicale) cat si sectorului rezidential (vile sau cladiri de apartamente).

Tapet textil decorativ textil – principalele caracteristici:

  • are proprietati ignifuge, nu propaga focul;
  • este rezistent la actiunea razelor solare, nu se decoloreaza in timp;
  • are un strat de protectie TEFLON care il protejeaza impotriva petelor si murdariei. Nu permite prafului sa se aseze sau sa intre in tesatura;
  • se curata prin aspirare de praf;
  • este rezistent la trafic;
  • potrivit atat pentru resedinte private cat si pentru spatii comerciale: hoteluri, restaurante sau cladiri de birouri;
  • compozitie: fibre textile (vascoza, bumbac, in, etc) sau in combinatii diverse;
  • designul deosebit si paleta de culori variata a colectiilor de tapet Asanderus, permint obtinerea unui impact visual mare in incapere;
  • tapetul reprezinta o modalitate de personalizare a incaperilor.