ROHDE : vopsea antibacteriana pentru spatii speciale cu protectie antifungica, antimicrobiana si biocida

Vopsea antibacteriana: Proprietatile antimicrobiene ale argintului sunt cunoscute de mai multi ani, dar numai in prezent a fost posibila utilizarea efectiva a acestuia in combinatie cu ingredientele vopselelor polyuretanice, bi-componente, fara solventi. Rezultatul obtinut: un sistem ecologic, modern, economic. Mai bine prevenim decat sa tratam!

Igiena a devenit un factor indispensabil in toate sectoarele de activitate. Cu toate acestea, importanta peretilor si tavanelor ca factor igienic, a fost subestimata in trecut. Peretii erau curatati folosind substante chimice extrem de agresive si toxice. Noile cercetari in domeniu, au demonstrat ca riscul dezvoltarii micro organismelor poate fi minimizat inlaturand posibilitatea colonizarii germenilor de la inceput.

Prin urmare, daca o vopsea pentru spatii speciale este compusa din ingrediente care nu permit instalarea sau supravietuirea germenilor pe suprafata peretilor, pericolul colonizarii acestora poate fi prevenit.

Acest fapt este posibil in prezent prin cercetarile de specialitate efectuate si prin implementarea unei strategii care sustine masurile de prevenire si nu de tratare.

Gama de vopsea pentru spatii speciale Rohde, poate fi aplicata in sectorul sanatatii (spitale, centre de diagnostic si tratament, laboratoare de cercetare, Sali de operatie, cabinet medicale,) in industrie (farmaceutica, procesarea alimentelor si bauturilor, hoteluri, restaurante, zootehnie) sau in sectorul public (toate suprafetele supuse unui trafic intens si susceptibile contaminarii)

Avantajele produselor din gama vopsea antibacteriana ROHDE:

» sunt eficiente impotriva fungilor, mucegaiului si bacteriilor – inclusiv MRSA

» nu emit substante daunatoare sanatatii sau mediului inconjurator

» sunt rezistente la toate metodele de dezinfectare (dezinfectanti lichizi sau organici), chimicale, inclusive peroxid de hidrogen

» reziste la sange si raze UV

» suporta orice metoda de decontaminare

» au eficienta indelungata

» sunt durabile si economice

» permit marirea perioadei de timp dintre doua cicluri de dezinfectare

» nu necesita alte procedee chimice

» au capacitate mare de acoperire

» rezistenta la abraziune umeda, clasa 1, conform DIN EN 13 300

» rezistenta la socuri DIN 53 778

» sunt disponibile in varianta semi mat, lucios si in orice culoare din paletarul RAL sau NCS

Un alt sistem innovator dezvoltat de Rohde in cadrul produselod din gama vopsea pentru spatii speciale este sistemul Shirotex de izolare impotriva undelor electromagnetice. Sistemul Shirotex ofera un scut de protectie a incaperilor impotriva penetrarii undelor electromagnetice, eficient si economic in comparatie cu tehnicile conventionale existente care presupun constructii metalice complicate la costuri extrem de ridicate. Siguranta, mai importantaca oricand…

In prezent sistemele, instalatiile sau echipamentele electronice sofisticate fac parte inevitabil din viata umana. Le regasim in aproape toate domeniile de activitate: cercetare si dezvoltare, sanatate, industrie, securitate etc. Dar aceste echipamente electronice trebuie protejate.

Protectie impotriva oricaror influente exterioare, chiar spionajului sau sabotajului.

Sistemul Shirotex din fibra de sticla izoleaza incaperile si poate fi aplicat (lipit) pe podele, pereti sau tavane. Shirotex este combinatia perfecta intre tapetul de fibra de sticla Rohde si o foita speciala de cupru. Efectul este extraordinar, izolarea este de pana la 99.99%, sau 80dB conform MIL STD 285.

Sistemul este instalat intr-o singura etapa, atat in cladiri nou construite cat si in cladirile vechi.